Evde Fizik Tedavi

Evde Fizik Tedavi Hizmeti

Evde Fizik Tedavi, var olan bedensel problem nedeniyle fizik tedavinin uygulandığı merkezlere ulaşacak imkanı olmayanlar için verilen bir hizmet olarak bilinmektedir. Hareket etme kabiliyetlerinde azalma olan kişilerin tedavileri, evde gerçekleştirilirken, bu tedaviler fizyoterapistler tarafından gerçekleştirilmektedir. Gerçekleştirilen tedaviler ile hastada var olan kısıtlılıklar kısmen ya da tamamen ortadan kaldırılmakta, bunun sonucunda hastanın hayatına daha sağlıklı bir şekilde dönüşü sağlanmaktadır.

Fizik Tedavi Uygulamasını Gerektiren Hastalıklar

  • Tansiyon ya da beyin kanaması sonucunda meydana gelen felç,
  • Omurilik yaralanmaları sonucunda meydana gelen felç,
  • Serebral Palsi,
  • Vücutta oluşan kırıklar,
  • Omurgalarda meydana gelen problemler,
  • Spor yaparken meydana gelen yararlanmalar,
  • Sinir sistemlerinde meydana gelen problemler,
  • Kaslarda meydana gelen problemler,
  • Bel ve boyun fıtığı rahatsızlıkları,
  • Eklemlerde meydana gelen problemler,
  • Lenfödem ve
  • Parkinson, fizik tedavi uygulamaları ile ilaçsız bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Evde Gerçekleştirilen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulamaları Neden Gereklidir?

Fonksiyonel problemler ile karşı karşıya kalan hastalar için belirlenen tespit ve tedavi süreçlerini içerisinde barındıran hizmetler, fizik tedavi ve rehabilitasyon olarak adlandırılmaktadır. Kişinin hareket etme noktasında yaşadığı kısıtlamaları ve ağrılarını ortadan kaldırmak için gerçekleştirilen evde fizik tedavi uygulamaları da, bu sürecin başarılı şekilde yönetilmesi adına çok önemlidir. Çünkü ilaçsız bir tedavi gerçekleştirilmektedir.

Vücutta var olan ağrıların azaltılması, ilaç kullanımı sebebi ile bitap düşen vücudun ilaçsız bir şekilde tedavi edilmesi ile hareket etme noktasında yaşanan eksiklikleri ve duruş problemlerini ortadan kaldıran uygulamalardır. Sürecin rehabilitasyon adımı da gerçekleştirileceği için, hastanın daha sağlıklı bir yaşam sürmesinin önü açılacaktır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları evde etkin şekilde gerçekleştirilirse, hastaların yaşadığı ağrılar, duruş bozuklukları ve hareket kısıtlılıkları ortadan kalkacak ya da azalacaktır.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri fonksiyonel sorunları olan birçok hasta için verilen tedavi ve tanı süreçlerini kapsayan faaliyetlerdir. Evde fizik tedavi uygulamaları ise hastalarda ortaya çıkan hareket bozukluğu ya da ağrı gibi durumlarda ilaçsız olarak gerçekleştirilen tedavi seçeneğidir.

Evde fizik tedavi hastaların birçok yönden olumlu sonuçlar aldığı uygulamalardan biridir. Özellikle yoğun ilaç tedavisi alan hastaların ilaç tedavisini azaltmak, ağrıların hafifletilmesi, fiziksel duruş bozukluklarının düzeltilmesi gibi amaçlarla tercih edilir. Bununla birlikte bedensel kısıtlamaları olan kişilerin daha sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için gerçekleştirilen rehabilitasyon uygulamaları da bu kapsamda gerçekleştirilir.

Evde fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları düzenli ve doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde hastaların yaşam standartlarını yükseltmektedir.

Randevu ve Diğer Sorularınız İçin Bizi Arayın!

Bizi arayarak izlenmesi gereken süreç hakkında bilgi alabilirsiniz. değerlendirme, özel eğitim, servis ve randevu tamamen ücretsiz, devlet destekli olarak sağlanmaktadır..